Laukko..

.
Ja idag åker vi till Laukko och myser på hela helgen.. Ser verkligen framemot den här helgen känns som att jag behöver komma bort ifrån huset ett tag.. Dessutom är ju K och kidsen här, kan inte bli bättre.
Så efter lunch packar vi bilen och rullar ut till byn. Syster med familj kommer i eftermiddag och då står det tacos på menyn. Mums!!
.
.
Till lunch får vi se vad det blir. Jag har sånt stort sug efter Ceasar sallad, typ varje dag. Det är min absoluta favorit just nu! Tror jag ska övertala min karl att jag ska få de till lunch idag..
.
Det vattnas i min mun.. Mmm..
.
.
Förresten så har vi helt glömt bort att fota magen denna vecka.. I morgon byter jag vecka (igen), så vi måste hinna fota nån bild idag. Och jag tycker fortfarande att tiden går fruktansvärt fort. Men antar att sista veckorna kommer krypa fram, men än så länge är jag nöjd :)
.
.
Nu ska jag övertala min karl om lunchen. Hoppas ni får en bra helg!
Kram!
.
.

Idag är det ingen vanlig dag...

.
...för idag är det världens bästa mammas födelsedag. HURRA HURRA HURRA!!
.
.
Idag fyller min underbara mamma 51 år. Det firar vi med tårta och förhoppningsvis kommer hela familjen vara samlad.. Lycka <3
.
Jag älskar dig min fina mamma!
.
.
.
och denna mumsiga tårta ska vi gotta oss i idag (på ett ungefär, från café oscar)
.
.
.
Och idag kommer dessutom mina små änglar. åå vad jag har längtat efter dom <3
.
Hoppas ni får en toppen dag. Det ska iaf jag ha!
TJINGELING!
.
.

Solen skiner och gör mig glad som måste vara inne och vila hela dagen..

.
Ja det måste ju vara helt underbart att få sitta och titta på det fina vädret här inifrån. Uttråkad till max och vill absolut inte bege mig ut på en promenad.. Ne men bm sa vila vila vila.. Ja så jag får väl vila då.. Jippie!
Känner mig verkligen som en riktig besservisser just nu. Är så less på dessa problem hela tiden, sååå förlåt så mycket för alla min gnälliga inlägg men nån stans måste man ju få spy ut sig..
.
.
Sitter just nu med nymålade naglar, väntar på Evelina och Line som ska komma på besök. Ska bli såå skönt att få träffa någon annan än dom som bor innanför dom här väggarna. Herregud det låter som att jag varit inlåst här hela mitt liv. Haha..
Sen kommer ju min karl också redan vid 12 idag. Happy face! Dock ska han iväg och lämna skoter direkt han kommer, mindre happy face.. Fast det borde ju inte ta så lång tid..
.
.
Eve skulle köpa med sig fika till kaffet. Jag har varit lat och inte bakat, fy skäms på mig. Undra vad hon tar med sig för något gott?? :)
.
.
.
.
Nu ska jag ringa och prata med min chef och berätta hur läget ligger till..
Hade så bra!
.
.

Mums!

.
Nu äntligen har jag fått min smoothie. Eller fick ju göra den själv, den blev supergod.
Det blev en med jordgubbar, banan och blåbär. Som jag mixade tillsammans med vaniljyoghurt. Synd bara att mamma inte hade några sugrör. Men den var fantastiskt god iaf.
.
.
.
.
Nu hoppas jag att tiden går fort så min karl kommer från jobbet.
Saknar min älskling <3
.
.

aj aj i magen..

.
jag har ont i magen det känns mindre kul. Men efter 2 dagars vila så hoppas jag att jag ska kunna jobba igen på onsdag :) Vore som bra..
.
Är sviiiin sugen på en smootie, funderar på att ta en liten promenad till konsum och inhandla lite grejer. Hade varit skönt med några friskluftsandetag också.. Måste bara vila magen en stund till så jag inte får jätte ont.
.
.
Så vad fördriver man tiden med när man inte kan jobba och inte får anstränga sig och måste vila?!? Jag är så fruktansvärt rastlös och har ingen film att titta på. Några förslag??
.
.
Ne ska vila mina blå en liten stund innan det är dags för en liten kort promenad till konsum.
Hade så bra.
.
.

Morgon stund har guld...

.
Vette tusan alltså. Vi somnade tidigt igår. Kring 8. Jag var helt slut, mer slut än K tror jag och ändå hade han jobbat sen 5 på morgonen. Vaknade vid 8 i morse och kände mig fortfarande trött, är det något fel på mig?
Snurrar som en galning i sängen när jag sover och absolut INGENTING är bekvämt.. Jag håller på att bli galen!
.
Kanske märks att jag känner mig fruktansvärt missnöjd för tillfället, men jag antar att det är en del av den här gravid tillvaron, eller?
Det är iaf fantastiskt underbart att känna den lille mest hela tiden. Det känns som att h*n är vaken hela dagarna för det ruffas och sparkas mest hela tiden där inne. Eller så är den en vilde när den sover också. Vem vet..
.
.
Idag ska jag och K fixa middag till mor och far. Jag har iaf bestämt att K ska få göra friterade bananer till efterrätt. Blev som så himla sugen på de + att min mamma älskar de. Klockrent. Vad vi ska äta till middag det var en betydligt bättre fråga. Lämnar kanske över de också till min karl. Vi får väl se!
.
.
.
MUMS!!
.
.
Ha en bra söndag!
.
.

Lördag..

.
Igår fredag var en jobbig dag. Mådde riktigt dåligt och hade fruktansvärda sammandragning. Lunchtid gick jag hem från jobbet. La mig och vila och blåste på med sömn i 4h och var fortfarande helt slut efter de.
Jag och K beställde empes till middag, han klämde en stor fet börjare, jag åt 2 tuggor det var verkligen inge gott. Men strips och ostsås det slank ner fint.
.
Vi bäddade ner oss i sängen redan 8. Svamlade en stund fram till halv 10 sen somnade vi som små barn. Jag har dock sovit fruktansvärt dåligt inatt. Vaknat garanterat 50 ggr. Snurrat som en galning och mått riktigt dåligt. Det har varit obekvämt hur jag än har legat och det har helt tiden tryckt och gjort ont i magen.
.
Vaknade första gången och kände mig pigg klockan 7, men tvingade mig själv att sova en stund till så det blev att stiga upp klockan 9 istället. Har precis ätit frukost och mår fortfarande lika konstigt som igår. Skumt. Hoppas det inte är nå galet iaf.
.
.
Blir troligtvis Laukko idag om jag hinner ordna någon bil, då åker vi när K slutar jobbet och åker hem sen igen ikväll. Men först är det tänkt att jag ska hinna med en lunch dejt med anna. Trevligt trevligt..
.
.
Förresten så satt jag och tittade på magbilder igår. Vilken skillnad på första och senaste. Slänger upp en från v.12 och en från v.22 här så får ni själva se. Tyckte det hade börja synas i v.12 men det är ju en mesig liten mage där.
.
....
.
Det är hur som helst helt underbart när man ser och känner att det växer <3
.
.
Nu ska jag fixa frillan. Hoppas ni får en mysig lördag!
Puss & Kram.
.
.

Magen v.22

.
Magen växer och den lille där inne blir mer och mer livlig. Känner dessutom vårat mirakel tydligare för varje dag som går, en helt underbar känsla <3
.
Här kommer två magbilder..
.
.
.
.
.
Jag älskar när magen växer och jag hoppas våran bebis mår bra <3
.
.

Klagomål..

.
Klagomål på dålig uppdatering. Sorry mina vänner men har verkligen haft fullt upp..
Är så fruktansvärt trött hela hela tiden, och jag blir ju inte piggare av mitt jobb precis. Men jag kämpar på för det väntar ju verkligen något gott efter allt det här.
.
Jag är så fruktansvärt nyfiken på vad som gömmer sig i min lilla mage.. Hur h*n ser ut och vad det är för någon sort. Längtan är så stor efter vårat lilla mirakel <3
Sommar kom NUU!!
.
.
Nu ska jag hoppa i duschen sen sova. Jobb imorgon och förhoppningsvid magbild i morgon också.
Godnatt!
.
.

Inte alltid lätt med motgångar..

.
Det är ingen dans på rosor att vara gravid. I alla fall inte för mig. Första 16 veckorna mådde jag skit, spydde morgon, dag, kväll, natt.. Ja hela tiden. Kunde knappt äta och mådde allmänt dåligt mest hela tiden.. Och vad händer när man inte får mat i magen och spyr upp det lilla man får i sig, Jo det ska jag tala om för er man blir en riktig jävla bitch om man heter Sandra Eriksson.
Nu är den värsta tiden över, illamåendet uppstår bara på natten (pga järntabletterna). Jag äter mest hela tiden vilket känns helt underbart. Men känslorna överflödar. Antingen är jag ledsen eller så är jag arg eller så är jag trött.. Det känns verkligen inte som att det finns något mellanting?! Eller gör det de?!
.
Hur som helst är det väldigt svårt att kontrollera alla dessa känslor och hormoner som flödar i kroppen. Allt kan ske på en handvändning och den som mest får lida av allt det här är K. Jag lider med han det gör jag verkligen, samtidigt som jag blir så frustrerad när jag på sätt och vis inte kan kontrollera det.. Självklart är det bättre att vara ledsen än arg, men om man inte alltid kan bestämma hur man ska känna och vara??! Små små saker gör jag till världsliga problem och efteråt skäms jag..
.
Nu är jag ju dock väldigt glad över att jag har en så fruktansvärt tålmodig karl som borstar bort det mesta från axeln, men det är så fruktansvärt fel. Han ska inte behöva ta all skit hela tiden.. Förlåt älskling!
.
.
Men bara för att min älskling förstår mig och förstår vad som händer i min kropp och med mina känslor så gör självklart inte alla andra nära och kära i min omgivning de. Självklart vet dom att jag är gravid och att det händer saker med kroppen och humöret, men inte lika invecklat som jag och K.
Jag vill verkligen be om ursäkt till dom om någon av mina nära känner att dom blivit illa bemött eller att jag bara varit allmänt otrevlig. Det är inte min mening, men när dom känslorna kommer fram så är det svårt att sopa undan dom.
Men som sagt FÖRLÅT!
.
.
Nu ska jag försöka sova en stund efter denna tuffa dagen.
I morgon är det jobb igen får se hur de kommer gå.
Godnatt mina kära vänner.
.
.

Fullt upp..

.
Har varit hemma i Fällfors sen i torsdags. Bror och Johanna är också här. Därav dålig uppdatering. Vi har helt enkelt haft fullt upp. Och vi har det riktigt mysigt.
I morgon åker dock jag, bror och Johanna upp till Kiruna igen. Jag jobbar hela nästa vecka. Som tur var så kommer K på tisdag och har FÖRMIDDAG. Lycka!
.
.
Idag har vi gått in i v.22. Jag tycker fortfarande att tiden bara rusar iväg. Ja eller det känns som en evighet till juni men samtidigt så tycker jag att veckorna bara rusar förbi. Vilket är helt underbart för vi längtar så fruktansvärt mycket efter vårat lilla mirakel i magen. Så himla nyfikna på hur h*n ser ut <3
.
.
Nu ska vi spela spel eller bara äta oss feta.
Hade så bra. Bättre uppdatering nästa vecka!
TJINGELING!
.
.


GRATTIS!

.
.
Stort grattis till Evelina och Fredrik som fått en liten flicka idag!
.
.

Den är som lite ivägen..

.
Första jobbdagen på lite över en vecka är nu avklarad.. Gick bra dock känns det ju att magen har växt. Den är som lite ivägen när jag måste böja mig ner för att ta upp grejer från golvet. Men det är bara att stå ut för mindre blir den ju inte..
.
.
Har haft dejt med Sandra, Sofie och Jossan idag. Blev middag på Safari sen Te och Sofias änglar efteråt hos Sandra. Man blir fruktansvärt blödig när man tittar på den. Tänk om det fanns fler underbara personer som hjälpte dom som har det tufft..
.
I morgon åker älsklingen hem, väldigt mycket mindre roligt. Vill helst inte alls vara utan min älskling men ibland så måste man. Kommer bli riktigt jobbigt.
.
.
Ne nu måste jag sova så jag orkar mysa en stund med älsklingen när han kommer inatt.
Ja just ja, lovade ju en magbild. Hmm. Måste fixa de, men blir nog kanske först till helgen. Får se.
.
Godnatt så länge.
.
.

Vi mår bra..

.
Var hos BM idag, det gick bra. Bebis mår bra och jag fick höra hjärtat på våran underbara.. Jag mår också bra förutom mitt fruktansvärt låga blodvärde.. Men äter järntabletter sen 1 vecka tillbaka så det är väl bara att ha tålamod.
BM tyckte att jag var stor för att bara vara i v.21 hon ville att doktorn skulle undersöka mig men han var upptagen. Men vi får se till nästa gång om hon fortfarande tycker att magen växer för fort. Haha..
.
.
Har haft fullt upp idag i vanlig ordning, efter BM blev det lunch på stan med älsklingen och efter de ärenden på försäkringskassan och banken. Efter de for jag och hälsa på Ida och Love. Sen middag, köra mami och papi och efter de kvällsbesök hos Sanna E..
Nu ligger jag äntligen nerbäddad under täcket i en renbäddad säng. Underbart.
.
.
I morgon är det jobb så nu ska jag stänga mina blå..
Godnatt <3
.
.

Turkisk peppar..

.
Söndag idag, känns verkligen som att dagarna bara springer iväg.. Nyss var det ju måndag och i morgon är det måndag igen.
Måndag i morgon betyder BM klockan 11. Får se vad hon säger hoppas iaf att det inte är någon fara så jag får jobba igen på tisdag!
.
Har varit och hälsat på Erica idag, hon bjöd på ballerina kex och chokladpudding, både jag och bebis var nöjda.. Har dessutom börjat lära mig dricka kaffe igen, går rätt bra.
När jag kom hem serverades de kyckling till middag, med ris och brunsås. Riktigt gott. Mamma är duktig hon.
.
.
Just nu ligger jag i sängen och funderar vad jag ska göra resten av kvällen. Längtar tills i natt då min underbara kommer från jobbet. Har en sån där sakna älsklingen mega mycket dag idag. Det är jobbigt när han jobbar em..
Försöker iaf pigga upp mig själv genom att trycka i mig turkisk peppar godis. Det är gott!
.
Ne jag tror faktiskt att jag tittar mitt sista avsnitt av OTH. Kan jag grina lite också, för det gör man ju alltid när man ser på OTH.. Underbar serie <3
.
.
Älskling kom hem nu!!
PUSS!
.
.

Älgkött går inte att lessna på..

.
Har ätit sån fruktansvärd god middag. Stekt älgkött med klyftpotatis och persiljesmör. Är mätt nu och frusen. Min pappa är helt enkelt grym på att laga mat. Vågar dock inte lägga mig på soffan för då är det kört då kommer jag inte upp därifrån förrän i morgon på morgonen eller nåt..
.
.
Idag har jag hunnit med en hel del.
-morgonmyst med älsklingen
-haft tårtkalas (mamma och alla ville också fira K´s födelsedag lite i efterskott)
-tittat innebandy
-köpt och ätit lördagsgodis
-hälsat på Ida och Love
-Ätit väldans god middag
-haft/har matkoma
.
Resten av kvällen blir inte mycket mer än en dusch och påhälsning i Erica och Fredriks nya lägenhet..
.
.
Förresten så går tiden fort i vanlig ordning och jag ÄLSKAR de just nu.. Vi går in i v.21 idag och jag hoppas innerligt att tiden kommer gå lika fort fram till sommaren. Okey jag vill hinna njuta en liten stund av våren också men jag längtar så fruktansvärt efter våran lilla skrutt där inne så hade egentligen kunna trolla mig fram i tiden <3
.
På fredag är det faktiskt också en speciell dag. Men det tar vi då.
.
.
Förresten, tusen miljoner tack för alla fina kommentarer. Det värmer i hjärtat. Väldi mycket!
.
Funderar på att lägga ut magbild igen, men får se hur långt jag kommer med den saken..
Ha en bra lördag iaf..
.
.

Då vare det vist fredag...

.
Shit vad denna vecka har gått fort. Det är redan helg och på måndag är det dags för barnmorskan.. Kommer ju troligtvis gå här i Kiruna ett tag nu när jag ändå jobbar här, någon som har tips på en bra barnmorska? Vill inte ha någon skräckupplevelse så behöver lite tips!
.
.
Ska strax bege mig till syster för att titta film, kanske äta något gott också..
.
I morgon går vi in i v.21. Tiden går ändå rätt fort.. Idag är det dessutom exakt halvvägs, 50%. Underbart <3
.
.
Hoppas ni får en trevlig fredagskväll.
.
.

Tröttare än tröttast..

.
Har verkligen kommit in i en trötthetsperiod just nu. Känns som att jag är konstant trött. Men bara för att jag är sjukskriven så vill jag inte sova bort dagarna.. K tycker inte att man kan sova för mycket när man är gravid samtidigt som jag själv tycker jag borde stiga upp senast 9 ungefär..
Funderar om jag kanske borde sova till 10 i morgon iaf, är ju trots allt fredag.. ?!
.
.
Nåväl, idag har jag varit på morgonpromenad med Ida och Love, efter de blev det saft och massa kakor hos Nattis. Och självklart skvaller. Efter de blev det lunch med Linda på hälsobaren och sen for jag och hälsade på farmor med pappsi.. Eftermiddagen blev det Te hos Malin med syster och Millie.. Sen har jag varit hemma kvällen och pluggat lite datakunskap..
I morgon ska jag ta de lugnt fram till 1 då syster slutar jobbet. Vi har inte planerat något speciellt, kanske en fika på stan.. Vi får helt enkelt se. Tror iaf att jag ska hinna plugga lite matte innan syster hunnit sluta..
.
.
Förresten så påstår alla att min mage är så himla stor för att bara vara i v.20.. Är den verkligen så stor?! Det är ju så svårt att veta när allt är för första gången och så himla nytt för mig.. Jag älskar att magen växer men den kanske inte borde fortsätta i den här takten med tanke på att det är halva tiden kvar?!? Eller jag vet inte. Jag är mest bara lycklig över att lillskrutten har det bra där inne, förhoppningsvis <3
.
v.20.. Så stor är den ju faktiskt ändå inte, eller??
.
.
Fast större blir den ju om inte annat, haha..
.
.
Nu ska jag kika ett avsnitt av OTH innan jag ska stänga mina blå..
Godnatt!!
.
.

Lite för fort..

.
Har haft fullt upp hela dagen idag.. Startade dagen med en lunch på Safari med Evelina. Det blev en lång lunch på 3h, men var himlans trevligt hoppas vi ska hinna med fler sånna!
Efter lunchen kikade jag förbi Eve och Line, i vanlig ordning härjade Line omkring, sötungen. Sen bjöd jag in mig själv på middag hos syster, supergod mat och Milliemys <3 Underbart.
Sen promenerade jag hemåt eller snarare så hamnade jag hos sjuklingen Sandra. Köpte med mig en påse djungelvrål och sen fick hon mysa lite med bebismagen. Hon verkade nöjd..
Har även hunnit förbi Ida på jobbet, drack en portello och skvallrade..
.
.
I morgon blir det tidig morgonpromenad med Ida och Love, sen klockan 10 blir det fika och skvaller hos Nattis.. Eftermiddagen blir det dejt hos Sofie.. Det är verkligen fullt upp hela tiden. Måste dessutom hinna klämma in lite pluggande emellanåt.
Känner dock att jag mer än gärna hade jobbat denna vecka, men får väll snällt lyssna på min barnmorska. Hoppas dock att det inte ska vara något galet. Men får som sagt vänta till måndag då jag fått tid..
.
.
Nu ska jag lägga mig under täcket och sakna min älskling. Hoppas han kommer 12 och inte 3..
Godnatt!
.
.

RSS 2.0