Påsken, ett kapitel för sig..

.
Ja påsken skulle vi spendera veckan lång i Laukko, men det avslutades på förlossningsavdelningen i Sunderbyn..
.
.
Veckan började bra, hämtade barnen på tisdag i Luleå. På eftermiddagen for vi upp till stugan. Onsdagen blev det upp på fjället för att fiska och sola.. Robin fick hela 10st fiskar, en riktig storfiskare..
Torsdag åkte vi till Gve, hälsade på Moster från Vänersborg och kusinvitaminer. Hur trevligt som helst. Robin och K fick dock stanna i stugan eftersom Robin var lite sjuk.. Vi var tillbaka igen på kvällen.
.
.
Fredagen blev det fjället och fiske åter igen.. Denna gång var inte syster med familj med för dom åkte på magsjuka på torsdagen.. Jag var helt säker på att jag skulle klara mig, men ack vad fel jag hade..
Vi kom tillbaka till stugan igen efter toppenväder uppe på fjället.. Klockan var då vid 1-2 tiden.. Då började de.. Spydde första gången vid 2, magsjukan hade nått mig.. Å nej!
Låg i sängen pga smärta i hela kroppen och riktigt ordentlig smärta i magen. Så fort lillen rörde på sig kom nästan tårarna. Det var olidligt.. Fortsatte spy och smärtorna blev värre. Fick inte i mig nått. Varken vatten eller cola..
Mamma ringde förlossningen i Gve och vi blev tillbedd att åka in. Tur var väl de..
.
Vi kom till Akuten i Kiruna vid 5-tiden, dom kunde inget göra i vanlig ordning så vi fortsatte vidare till Gve.
Väl framme i Gve tog dom massa prover och kopplade på ctg.. Där det då visade att bebisens hjärtljud gick ner ett fåtal gånger..
Dom ville skicka mig till Umeå, för dom hittade ingen anledning till varför det gick ner så pass mycket, och det var prat om att dom kanske måste ta ut barnet.. Men självklart var det påsk och alla hellikoptrar var upptagna, väntetiden var 3h. Det blev sunderbyn istället. Fick en spruta i rumpan som tydligen skulle hjälpa barnets lungor på traven och sen satte dom dropp, fruktansvärt hemskt med nålar om jag får uttala mig..
.
.
2-3h senare rullar vi in i Sunderbyn och då är klockan 2 på natten. Jag är HELT slut efter allt resande. Än en gång kopplar dom på ctg.. Jag blir lycklig för barnet visar styrka och hjärtljuden ser bra ut. Och det gör de resterande av helgen också. Underbara barn!!
Dock får jag stanna till söndag för att dom vill ha koll så det inte går ner igen och jag var tydligen väldigt uttorkad så får ligga med dropp hela helgen.. Dropp = smärta nå så fruktansvärt.. Varför? Jag vet inte, det är inte skönt iaf..
.
På söndag fm får vi åka hem. Jag är överlycklig som får ta bort nålen i handen.
Men måste ge ett stort plus till personalen i Sunderbyn, helt underbara.
.
.
Tanken var att vi skulle möta upp bror halvvägs på söndag kväll för att hämta kidsen, men då var Emil och Marie så himlans snälla och fixade de åt oss, eftersom även Kenny åkte på magsjuka på söndag..
.
Men för oss var det viktigaste att bebis mår bra och att barnen har haft en bra påsk, och det vet jag att dom har haft där uppe i Laukko. Det syns så tydligt på dom att dom trivs där uppe. Vilket känns bra i hjärtat efter påskens händelserika helg..
.
STORT tack till min underbara familj som ställde upp på oss när saker och ting inte riktigt blev som planerat.
Och även ett stort tack till Marie och Emil som for och hämtade barnen när vi inte riktigt var i form..
.
.
Jag är glad att jag har underbara människor i mitt liv. Och jag är glad att jag har haft min älskling vid min sida när det varit som jobbigast..
.
Jag älskar dig K <3
.
.

Back on track..

.
Har varit en händelserik påsk på alla sätt och vis. Men nu är jag på fötter igen och bebis mår bra..
Ska slänga upp en lista här på alla gissningar men det får bli ikväll, tänkte även berätta om påskens galna händelser..
.
Men just nu har jag inte riktigt tid, måste sätta igång med mina projekt här hemma!
.
.
Men bjuder iaf på en magbild, var som ett tag sen..
V.32
.
.
.
.
.
Nu ska jag sätta igång med städningen..
Hade bra!
.
.
Förresten så har vi strååålande sol :)
.
.

Tuff tuff tåg..

.
tre timmar sÖmn inatt. Inte illa pinkat.. Konstigt nog Är jag inte sÅ trÖtt.
nu kommer ni sÄkert stÖra er pÅ att mina Å, Ä och Ö Är stora bokstÄver. Men det Är inte mitt fel det Är min telefon som har lite allvarliga stÖrningar :)
.
.
MÅste bara sÄga miljoners tack fÖr alla fina och peppande kommentarer jag fÅr. Det ger en sÅ mycket energi och glÄdje. Tur att NI finns :)
.
.
TÄnkte fÖrresten att jag skulle kolla lÄget med er som brukar fÖlja min blogg och sÅ , nÄr tror ni att att krabaten i magen kommer anlÄnda? Har som sagt BF 24 Juni.. SÅ ni som vill vara med i en liten tÄvling, lÄmna en liten kommentar med eran gissning sÅ publicerar jag de i ett senare inlÄgg :)
.
.
.
FÖrresten Är jag jÄtte glad idag trots tidig morgon. Sitter ju pÅ tÅget just nu pÅvÄg till LuleÅ fÖr att hÄÄÄÄmta smÅ trbollen. Blir att spendera pÅskveckan i Laukko med heela tocka familjen..
SÅ det kommer Än en gÅng bli dÅlig uppdatering, men ska skÄrpa mig till nÄsta vecka :)
.
.
SÅ nu Önskar jag er alla en riktig GLAD pÅsk. Ät mycket godis och hoppas ni fÅr fint vÄder!
.
Kram Kram!
.
.

Lite mer gnäll då..

.
Känner att jag behöver gnälla av mig lite..
Jag sover som en kratta vilket resulterar i extrem trötthet som i sin del resulterar i dåligt humör..
Är så sjukt trött hela tiden, var eviga dag. Det tar kål på mig...
Jag försöker tänka positivt, det kommer ju faktiskt någonting helt underbart i slutändan.
Men just nu känns det som att jag inte står ut längre.. Min kropp behöver sömn, min hjärna behöver sömn.. Hela jag behöver sömn helt enkelt..
.
Hoppas verkligen sista tiden går lika fort som den resterande tiden..
Längtar efter min krabat i magen och längtar tills alla krämpor försvinner..
.
,
Mamma älskar sin lilla skrutt även om du ger henne sömnproblem :)
.
.

Tjollahopp!

.
Bloggen är inte riktigt prioriterad just nu.. Har haft fullt hela veckan vi varit hemma..
I torsdags kom bror och Johanna, stannade till söndagen. Var riktigt mysigt att ha dom här och full rulle dagarna igenom, det gillar vi!
.
.
Idag åker vi upp till Kiruna, blir där i 3 veckor varav 1 av dom ska tillbringas i Laukko. Stugmys med mamma, pappa, syster med familj och kidsen. Underbart..
Hoppas vi får toppenväder veckan lång. Blir även en dagstripp till Gve för att träffa kusin med familj och moster med familj. Längtar <3
.
.
.
10 veckor kvar nu. Hoppas på 10 snabba veckor.
Ska slänga upp en magbild nu under veckan så Frida blir nöjd :)
.
Dags för lunch!
.
.
Hade bra!
.
.

Glad glad glad...

.
Och lite trött, eller väldigt trött..
.
.
Har haft en toppen dag idag.. Träffat underbara Millie som varit ute och rest med sin mamma.. Äntligen har lillpigan kommit hem, synd bara att jag ska åka hem i morgon, så nu dröjer de en hel vecka innan jag får mysa med mosters piga igen.. Ogilla.
.
.
Har även varit hos Ida och Love idag, där blev det stor dejt med Sandra, Frida, Liam, Elliot och Kali också.. Himlans trevligt.. Hoppas vi ska hinna ses nästa vecka igen innan Sandra och gossarna åker hem till söder igen..
Så mysigt med en massa barn, får mig att längta ännu mer efter våran lilla skrutt i magen..
.
.
I morgon får jag ÄNTLIGEN åka hem på riktigt.. Helt underbart.
Måste nog stänga mina blå nu så jag orkar upp.
.
Tack för en toppendag tjejor med tillhörande barn :)
Godnatt!
.
.

Spy less..

.
Är så spy less på blogg.se
Någon som har tips på någon annan bra sida att starta upp en blogg? Som en trög blond tjej som jag kan förstå sig på.
.
.
Tips önskas!
.
.

V.29

Gravid vecka 29

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Pappa/partner

Har du och din partner börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med. Bilbarnstol är ett måste om barnet ska färdas i bil.

Boandet innebär kanske också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar, bygger ut eller renoverar? Städar i källaren? Målar om och tapetserar? Eller kanske syr gardiner och vårdar kläder. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva.

 


Jag ser det snöar..

.
Det var väl roligt, not!! Jag vill ha sommar NUU! Helst midsommar. Längtan är så fruktansvärd stor, oj oj oj :)
11 veckor kvar nu.. Vart har all tid tagit vägen och vad har jag gjort fram till nu?
Hur som helst så går vi in i v.29 idag!!
.
.
Nu ska jag visa min karl några youtube klipp. Och kanske skratta lite.
Ha en bra lördag..
.
.

Sista dagen..

.
Var ju sista dagen idag på omplaceringen..
Vi försökte piffa upp oss idag.. Känner mig ändå rätt sälig, men glad ändå :)
.
.
I morgon går vi in i v.29.. Snart bara 10 veckor kvar.
.
.
Längtar efter skrutten där inne <3
.
.

Magrutor trots gravid..

.
Frida hade länkat denna på facebook. Var tvungen att låna den hit. Jag nästintill dog av skratt. Eller fick iaf magrutor trots min tjockismage :)
.
.
http://www.youtube.com/watch?v=Aj7f3B1VCYM&feature=player_embedded
.
.
Nu är det iaf helg. Firar det med en skål godis tror jag.. Eller någonting annat gott.
Hoppas ni får en mysig fredag.
.
.

RSS 2.0